сите категории

Маска без проветрување

Дома>Производи>CPAP / BIPAP маски>Маска без проветрување

Карактеристики на производот
Референтна слика
图片 1图片 2
Тип на вентилација: EasyFit FMIТип без вентилација: EasyFit FMI-NV


Карактеристики

1.Три големини (S,M и L) за да одговара на пациентот со тежина >30kg
2. Протекување на воздухот спречува: 2-слоеви перници направени од медицински силикон
3.Безбедно: со вентил против асфиксија и дупки против блокирање
4. Удобно: прилагодување во две насоки за да одговара на која било големина на лицето
5. Лесни за носење или токи за полетување 

Обем на апликација
Носната маска обезбедува интерфејс за примена на CPAP или терапија за вентилација на две нивоа кај пациентите. Се користи за еден пациент во домот/болничката/институционална средина.

спецификација

РазликатаEasyFit FMIEasyFit FMI-NV
типПроветрено, со дупки против блокирањеНепроветрено
конектор1 парче, сива боја машко2 парчиња, машки тип сива боја и женски тип сина боја


ЗаедничкиEasyFit FMI/ EasyFit FMI-NV
Компатибилен со цевкиΦ22mm (ISO 5356-1)
ОтпорИзмерен пад на притисок
на 50 L / min ≤1 cmH2O
на 100 L / min ≤2 cmH2O
Информации за мртвиот просторМртвиот простор се однесува на внатрешната празнина на лактот на маската на крајот од волуменот.
Користете перници со средна големина, волумен од 270 ml.
Опсег на притисок4-30 cmH2O
Притисок од отворен кон атмосферата0.7cmH2O
Притисок блиску до атмосферата2.5cmH2O
звукВо согласност со ISO 4871
Помалку од 35 dBA
Услови на животната срединаРаботна температура: + 5  до + 40 ;
Работна влажност, 15-95% релативна влажност, некондензирање.
Температура на чување и транспорт: -20  до + 60 ;
Влажност на чување и транспорт: не поголема од 95% RH, некондензира
чистењеТопла вода со сапуница
Нето масаПриближно: 0.5 кг
димензииS: 175.9 mm (висина) × 110 mm (ширина) × 112.5 mm (дебелина)
М: 183.9 мм (висина) × 118 мм (ширина) × 114.5 мм (дебелина)
L: 194.9 mm (висина) × 122 mm (ширина) × 114.5 mm (дебелина)
Листа за пакувањеВентилација: Назална маска*1, капа за глава*1, Упатство за употреба*1
Без вентилација: Назална маска*1, капа за глава*1, женски конектор (сина)*1, упатство за употреба*1


Приказ на производ
Испраќам барање
0
Кошничка за испитување
    Вашата кошничка за испрашување е празна