сите категории

СО-Сонувачки-Б.

Дома>Производи>Неинвазивен вентилатор>Сонувачка серија>СО-Сонувачки-Б.

B18
B19
Пренослив апарат за дишење BY-Dreamy-B преносен бипап
Пренослив апарат за дишење BY-Dreamy-B преносен бипап

Пренослив апарат за дишење BY-Dreamy-B преносен бипап


Карактеристики на производот

BIPAP машината може да се постави IPAP (инспираторен позитивен притисок на дишните патишта) и EPAP (експираторен позитивен притисок на дишните патишта). Во употреба, за апнеја на корисникот во различни степени, притисокот на дишните патишта е поставен од соодветните професионалци за лекување.
Погоден е за клинички и домашен третман на синдром на апнеја-хипопнеа при спиење (OSAHS) и болести на респираторна инсуфициенција.
 
By-Dreamy-B18

Карактеристики на BIPAP машината
1. 128×64 LCD дисплеј со лесно ракување.
2. Достапен е интерактивен оперативен интерфејс. Функцијата за задно осветлување овозможува ноќна работа.
3. Модерен дизајн со фин лак за пијано, погоден за бришење.
4. Респираторниот бранови и квалитетниот приказ на бранови форма може да постигне следење на CPAP во реално време
5. Ултра тивок дизајн и засилено време на одложување.
6. Преносната машина прифаќа увезена технологија за движење, способна за постојано загревање.
7. Машината BIPAP работи на постигнување синхронизација човек-компјутер.

Белешки на BIPAP машина
1. Недостапно кај булозно белодробно заболување, пневмоторакс, сериозен недостаток на ефективен волумен на циркулирачка крв со шок, кома или со нарушување на свеста, или не соработувајте или прифаќајте го третманот со маска.
2. Не се однесува на деца, или физички, сензорни, интелектуални не може да се користат безбедно и без помош или корисник под старателство.


Параметри на BIPAP машината

модел BY-Dreamy -B18 
Покажи 128×64 LCD екран 
режим CPAP, S/T 
Функции и карактеристики 
Притисок 4-20CMH2O 
Белекс (1-3 нивоа) 2-4смХ2О 
Времетраење на рампата 0-60 мин 
ИПАП 4-20смХ2О 
ЕПАП 4-20смХ2О 
Стапка на дишење 4 ~ 40 БПМ 
Време на инспирација 0.5 ~ 3.0s 
Чувствителност на инспирација 1-6 ниво 
Чувствителност на истекување 1~6 ниво 1-6 ниво 
Автоматска компензација на истекување Да 
Автоматско прилагодување на висината Да 
Автоматско вклучување / исклучување Да 
Прилагодлив систем за навлажнување на постојана температура Да 
Заменлива водна комора Да 
Преземи преку USB на компјутер Да 
Ниво на звучен притисок (10cmH2O) <30dBA 
Влезен волт.&фрек. 110-240Vac, 50/60Hz 
Нето тежина и големина 1.8 кг, 255 × 170 × 112 мм (домаќин + навлажнувач) 


БИПАПА
Примени толпа:

1. Умерени пациенти со OSAHS
2. Хронична опструктивна пневмонија
3. Респираторна инсуфициенција

Табу:
1. Повторена епистакса
2. Кома
3. Хемодинамска нестабилност
4. Пневмоторакс
5. Белодробна була
6. Цереброспинална ринореа

Додатоци за производи
Маска за цело лице, капа за глава, цевка, филтер, адаптер за напојување, упатство за употреба и патна торба


图片 1
图片 2
图片 3Удобен сон
①Постојан навлажнувач, го прави здивот удобен;
②Нанесете висококвалитетен вентилатор, звук помал од 30dB;
③ Автоматско вклучување и исклучување, мирно спие;
④ Интелигентна компензација, функција на рампа, подобрување на усогласеноста;
图片 4


Приказ на производ
Испраќам барање

Жешки категории

0
Кошничка за испитување
    Вашата кошничка за испрашување е празна